Flexibele waterleiding van Maincor


Ongeïsoleerde buis

Flexibele waterleiding -  ongeïsoleerde buis

Rode isolatiebuis

Flexibele waterleiding - isolatiebuizen

Mantelbuis

Flexibele waterleiding - mantelbuizen

Wanneer u een badkamer aanlegt en u wilt de waterleidingen vervangen of verleggen, dan staat u voor de keuze welke waterleidingen geschikt zijn voor uw project. Een conventionele koperen buis of een flexibele waterleiding die vaak van kunststof zijn gemaakt zijn dan de opties. De flexibele meerlagenbuis van Maincor is een geschikt alternatief voor de koperen buis. De kunststof buizen zijn toepasbaar in elke kamer van het huis. Of het nu de badkamer of de keuken is, door de flexibiliteit kunnen ze overal gelegd worden. Vele installateurs gebruiken Maincor buizen voor de aanleg van verschillende waterleidingen in huis, omdat ze geschikt zijn voor water en voor cv-aansluitingen.

Voordelen


De voordelen van een flexibele waterleiding ten opzichte van koperen leidingen zijn:

  • Een flexibele kunststof waterleiding is zeer flexibel. Voor de aanleg van leidingen in muren is daarom een meerlagenbuis een beter alternatief. Werken in bochten is heel eenvoudig.
  • Doordat de prijs van metaal en koper hoger is dan dat van kunststof, zijn deze buizen ook een stuk goedkoper dan de stalen variant.
  • Daarnaast kan een kunststof buis niet roesten, waardoor deze duurzamer zijn dan de conventionele buizen.

Adviezen voor het zetten van een flexibele waterleiding


  • Wanneer u een waterleiding in een vloer of muur legt, houd dan altijd rekening met de werking van de buis. Bij warme temperaturen kan hij uitzetten. Zorg voor extra ruimte in de geul voor de afwerking. Zo voorkomt u scheuren of barsten in de muur.
  • Kies voor gekleurde buizen van Maincor, zodat u eenvoudig warme en koude waterstromen uit elkaar kunt houden.
  • Zorg voor de juiste apparatuur om de buizen op maat te knippen. Met een geschikte tang blijven buizen rond en zijn deze zonder problemen te koppelen aan de verschillende koppelingen. Maincor biedt alle koppelingen die perfect aansluiten op de buizen.

Persleidingsystemen levert topkwaliteit buizen, persfittingen en alle andere benodigdheden voor de installatie van uw leidingen. Alle gangbare maten (16 x 2,0 en 20 x 2,25) zijn leverbaar. Bent u op zoek naar grotere diameters? Dan kan Maincor die ook voor u leveren. Al onze flexibele waterleidingen zijn KIWA-gecertificeerd en daarmee geschikt voor drinkwaterinstallaties.

De waardering van www.persleidingsystemen.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 9.3/ 10 gebaseerd op 17 reviews.